تعریف نفقه زن

نفقه زن شامل تمام نیاز‌های زن براساس عرف جامعه می‌باشد که شامل مسکن و وسایل آن، لباس، غذا و هزینه‌های بهداشتی و درمان است و مرد با هر وضعیت اقتصادی موظف به فراهم کردن آن می‌باشد. این نیازها تعریف مشخصی ندارد و براساس وضعیت و عادت زندگی زن برآورد می‌شود و البته در قبال آن زن موظف به تمکین از همسر خود است.

نفقه زن

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66431347-021

 

حتی برحسب زندگی و نیاز زن ممکن است نفقه زن شامل مستخدم هم باشد. به این معنی که نفقه زن متناسب با استانداردهای وضعیت اقتصادی و اجتماعی زن تعیین می‌شود. بطور مثال زنی که در یک خانواده ثروتمند زندگی کرده با زنی که در یک خانواده معمولی بزرگ شده است، مستحق دریافت نفقه یکسان نیست.

نظر کارشناس دادگستری درباره نفقه زن

همانطور که اشاره شد میزان مشخصی برای نفقه زن وجود ندارد و براساس شأن زن متفاوت است. اگر زن و شوهر بر میزان نفقه توافق نداشته باشند، کارشناس نفقه آن را تعیین می‌کند و قاضی هم با در نظر گرفتن نظر کارشناس درباره نفقه زن رأی صادر می‌کند.

از چه زمانی نفقه به زن تعلق می‌گیرد

در واقع از زمان عقد نکاح نفقه به زن تعلق می‌گیرد. اما بطور معمول اگر در زمان عقد زن و شوهر با هم توافق کنند و زمان مشخصی برای شروع زندگی خود تعیین کنند، در دوره عقد نفقه به زن تعلق نمی‌گیرد. ولی چنانچه زمان مشخصی تعیین نگردد و مرد همسرش را بلاتکلیف رها کرده و پس از آن اقدامی برای شروع زندگی نکند، زوجه می‌تواند نفقه خود را طلب کند.

چنانچه در مورد مسئله نفقه زن ابهاماتی برای شما وجود دارد با دفتر گروه وکلای ناب تماس بگیرید.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639

 

مجازات عدم پرداخت نفقه زن

از زمانی که مرد موظف به پرداخت نفقه به زن می‌شود، یعنی حتی با وجود تمکین کامل زن از شوهرش، اگر از این کار امتناع کند، به لحاظ کیفری و حقوقی مجرم شناخته می‌شود و در برخی موارد مجازات حبس به همراه دارد.

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66431347-021

 

نفقه زن در ازدواج موقت

بطور قانونی در ازدواج موقت نفقه به زن تعلق نمی‌گیرد ولی اگر در زمان عقد توافقی بین زن و شوهر انجام شده باشد، آنگاه نفقه حق شرعی و قانونی زن تلقی می‌شود.

 

انواع دعواها در نفقه زن

از آنجا که استطاعت مالی مرد نقش مهمی در پرداخت نفقه دارد، دو نوع شکایت کیفری و حقوقی برای عدم پرداخت نفقه زن وجود دارد.

اگر مرد باوجود داشتن استطاعت مالی از پرداخت نفقه خودداری کند، دادگاه او را مجرم می‌داند و می‌تواند او را به حبس از سه ماه و یک رو ز تا پنج ماه محکوم کند. در این حالت جرم کیفری صورت گرفته و زن می‌تواند نفقه خود را درخواست و دریافت کند.

در شکایت حقوقی زن باید دادخواست خود را به دادگاه تحویل دهد. حتی زن می‌تواند درخواست کند تا شوهرش هزینه‌های دادرسی را نیز پرداخت کند. در این حالت اگر مرد توانایی پرداخت نفقه زن را نداشته باشد، زن می‌تواند درخواست طلاق را نیز مطرح کند.

به این معنا که اگر شوهر یک ماه مشخص نفقه پرداخت نکند و زن شکایت نماید، این شکایت فقط برای همان ماه اعتبار دارد. اگر شوهر در ماههای بعدی هم نفقه نپردازد، یک جرم جدید صورت گرفته و زن باید دوباره شکایت کند.

با توجه به پیچیدگی‌های مربوط به دادخواست نفقه بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در امر نفقه زن مشورت کنید.

گروه وکلای ناب آماده ارائه مشاوره و قبول وکالت در امر پرداخت نفقه می‌باشد.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639