تعریف طلاق

طلاق به معنی جدا شدن زن و شوهر از یکدیگر بصورت شرعی و قانونی است و به دنبال آن حق و حقوق متقابلی که زن و شوهر نسبت به یکدیگر دارند از بین می‌رود. طلاق معمولاً زمانی اتفاق می افتد که تنش و ناسازگاری بین زوجین بوجود می‌آید.

طلاق

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66431347-021

 

در قانون مدنی طلاق از زوایای مختلف به چند دسته تقسیم می‌شود.

  • انواع طلاق بر اساس طرف درخواست کننده به سه نوع طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی تقسیم می‌شود.
  • انواع طلاق بر اساس امکان برگشت زوجین به یکدیگر به دو نوع طلاق رِجعی و طلاق بائن تقسیم می‌شود.

در طلاق رجعی، مرد می‌تواند قبل از پایان مدت عده به زن رجوع کند و زن و شوهر به زندگی مشترک ادامه دهند. ولی بعد از پایان مدت عده حق رجوع از بین می‌رود. اکثر طلاق‌هایی که صورت می‌گیرد از این نوع است، مگر اینکه بائن بودن طلاق ذکر شده باشد.

در طلاق بائن حق رجوع وجود ندارد که شامل

طلاق پیش از نزدیکی

طلاق یائسه

طلاق خلع و مبارات تا زمانیکه زن رجوع نکرده باشد

سه طلاقه شدن که بعد از سه ازدواج متوالی با یک نفر باشد. که بعد از نکاح با فرد جدید این شرط از بین می‌رود.

همانطور که در بالا ذکر شد، با توجه به انواع طلاق و به تبع آن موارد قانونی بسیار زیاد، حضور یک وکیل طلاق ماهر در تمامی مراحل طلاق امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

با تماس با گروه وکلای ناب و انتخاب وکیل طلاق متخصص از دانش و حمایت کافی در این زمینه بهره‌مند شوید.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639

 

به غیر از دسته بندی های کلی طلاق که در بالا ذکر شد، موارد دیگری هم در مورد طلاق هم وجود دارند:

طلاق خُلع:

زن به دلیل کراهت و عدم رغبت و تمایل نسبت به شوهر، از دادگاه درخواست طلاق می‌کند. در این حالت زن باید مقداری پول یا مال به شوهر بپردازد تا طلاق انجام شود، که معمولا معادل مهریه یا بخشی از آن است.

طلاق مُبارات:

زن و شوهر هیچکدام نسبت به یکدیگر میل و رغبتی ندارند و به توافق می‌رسند که طلاق بگیرند. در این حالت زن و شوهر بر سر مسئله طلاق توافق می‌کنند و حقوق مالی و غیرمالی خود را به دادگاه اعلام می‌کنند.

طلاق در دوران عقد:

برخی زوج‌ها پس از عقد از هم جدا زندگی می‌کنند و به ترتیبی خاص از برقراری رابطه جنسی خودداری می‌کنند. در این نوع طلاق اگر نزدیکی جنسی انجام نشده باشد، زن می‌تواند نصف مهریه را مطالبه کند.

طلاق با اثبات عسر و حرج:

اگر زن بتواند عسر و حرج یا سختی و مشقتی که ادامه زندگی را برای او غیرممکن کرده است، اثبات کند، می‌تواند از دادگاه طلاق بگیرد. این سختی و مشقت شامل مواردی مانند ترک خانه توسط شوهر، محکومیت به حبس طولانی، ابتلا به بیماری‌های خاص، ضرب و جرح یا فحاشی مستمر توسط شوهر، اعتیاد به مواد مخدر و غیره می‌باشد.

طلاق با شرط تنصیف دارایی:

شرطی است که در هنگام عقد توسط مرد امضا می‌شود و به این معنی است که اگر طلاق از طرف مرد باشد باید نیمی از دارایی خود را به زن بدهد.

طلاقف

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66431347-021

 

علاوه بر موارد فوق دو نوع طلاق دیگر هم وجود دارد. طلاق غیابی و طلاق وکالتی.

در طلاق غیابی، طلاق بدون حضور یکی از طرفین (معمولاً زن) انجام می‌شود. چنانچه زن و یا وکل او در دادگاه حاضر نشود، دادگاه می‌تواند درخواست مرد را پیگیری و حکم طلاق را صادر کند. البته زن پس از اطلاع از رأی دادگاه اجازه اعتراض دارد.

در طلاق وکالتی، حق وکالت طلاق در زمان عقد و جداگانه از شروط عقد به زن داده می‌شود که البته این نوع طلاق هم انواع خاص خود را دارد.البته اخیراً برخی از محاکم به بی اعتبار بودن چنین شروطی اعتقاد دارند.

موارد بسیار متعدد طلاق و مواردی که طلاق به دنبا دارد مانند حضانت فرزند، نفقه و غیره از یک طرف و فشار روانی که مسئله طلاق به همراه دارد لزوم حضور یک وکیل متخصص طلاق را برای دادخواست طلاق تأیید می‌کند.

با تماس با مجموعه وکلای ناب حضور همزمان یک مشاور و وکیل را در تمامی مراحل دادگاه در کنار خود حس کنید.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639