طلاق توافقی چیست

در واقع طلاق از نظر طرف درخواست کننده به سه دسته طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی تقسیم می‌شود.

طلاق توافقی

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66431347-021

 

همانگونه که از نامش پیداست، طلاق توافقی برای زوجینی که به دنبال جدایی بدون نزاع و کاملا ً دوستانه هستند، مناسبترین راه حل است.

در طلاق توافقی، زن و شوهر ابتدا بر سر مسائل مختلفی مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل و حضانت فرزندان با هم توافق نموده و بعد از آن به دادگاه مراجعه می‌کنند. دادگاه طلاق توافقی هم تمام توافقات انجام شده را محترم شمرده و چنانچه بر خلاف قوانین کشور نباشد، رأی طلاق توافقی را صادر می‌‌کند که همان گواهی عدم سازش است.

نکته قابل توجه این است که برخلاف تصور عموم مردم، در طلاق توافقی زن ملزم به بخشیدن مهریه خود نیست. در طلاق توافقی مهریه هم مانند سایر موارد مالی قابل توافق است و زن می‌تواند از مهریه خود در قبال گرفتن حق و حقوق دیگری مانند حضانت فرزند چشمپوشی کند.

اخیراً طلاق توافقی به دلیل رسیدگی و صدور حکم طلاق در کوتاهترین زمان، راحتترین و سریعترین راه طلاق است. اما همین طلاق توافقی به خودی خود ممکن است چندین ماه زمان ببرد. بنابراین داشتن یک وکیل ماهر و باتجربه می‌تواند در ساده‌سازی و اسراع فرآیند طلاق توافقی بسیار موثر باشد.

گروه وکلای ناب دارای سال ها تجربه در زمینه حقوق خانواده و طلاق است و آماده ارائه مشاوره به زوجینی است که قصد انجام طلاق توافقی را دارند.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639

 

مراحل طلاق توافقی

در مرحله اول زن و شوهر باید به مراکز مشاوره خانواده که زیر نظر سازمان بهزیستی است، مراجعه کنند و گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت نمایند. از سال 1397 طبق اعلام دادگستری کل استان تهران، ثبت دادخواست طلاق توافقی فقط با ارائه گواهی عدم انصراف از طلاق امکان پذیر است.

در مرحله دوم طلاق توافقی زن و شوهر باید دادخواست طلاق را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند. این کار توسط خود زوجین یا وکلای آنها انجام می‌شود. سپس داخواست طلاق توافقی به دادگاه مربوطه و بعد از آن به یکی از شعبه های طلاق توافقی فرستاده می‌شود.

در مرحله سوم زن و شوهر باید در جلسه رسیدگی به موضوع طلاق توافقی که شعبه مربوطه تعیین کرده است و به طرفین ابلاغ  کرده است، شرکت کنند.

در این جلسه قاضی نظر کارشناس مشاوره و همچنین توافقات طرفین را بررسی کرده و پس از آن گواهی عدم سازش را که در واقع همان رأی طلاق توافقی است، صادر می‌کند.

در مرحله چهارم طرفین طلاق توافقی سه ماه فرصت دارند تا با در دست داشتن گواهی عدم سازش در دفترخانه طلاق حاضر شوند تا صیغه طلاق اجرا شود. چنانچه یکی از زوجین در دفترخانه برای ثبت طلاق حاضر نشوند، طلاق توافقی انجام نخواهد شد.

نکته قابل توجه این است که با توجه به توافقی بودن طلاق، زوجین حق تجدید نظر و فرجام خواهی را نخواهند داشت.

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66431347-021

 

در فرآیند طلاق توافقی زن و شوهری که می‌خواهند خودشان اقدام به طلاق بدون تقصیر کنند، باید ابتدا در سامانه تصمیم ثبت‌نام کرده و چند جلسه مشاوره اجباری بهزیستی را بگذرانند. اما با استفاده از وکیل طلاق توافقی، این فرآیند بدون نیاز به حضور زوجین در این جلسات انجام می‌شود.

در واقع وکیل در طلاق توافقی در تمامی مراحل پرونده طلاق توافقی حضور پیدا می‌کند و به زوجین این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به حضور فیزیکی در مراحل مختلف، فرآیند طلاق را پیگیری کنند. علاوه بر این وکیل می‌تواند به عنوان واسطه‌گر عمل کند و در مواردی که زوجین نتوانسته‌اند به توافق برسند، کمک کند تا یک توافق در طلاق برسند و بطور مداوم گزارشی از روند پرونده طلاق توافقی ارائه می‌دهند تا از وضعیت جاری مطلع شوند.

وکلای متخصص طلاق توافقی در گروه وکلای ناب با دانش حقوقی و تجربه خود، به زوجین کمک می‌کنند تا به توافقی مثبت و سازنده برسند که منافع و حقوق موکلین خود را حفظ کنند.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639