گواهی انحصار وراثت یا تصدیق انحصار وراثت یک سند رسمی است که در آن تاریخ دقیق مرگ شخص متوفی و اطلاعات مربوط به ورثه او ثبت می‌شود. این گواهی توسط ارگان‌های حکومتی به ویژه دفاتر ثبت اسناد تایید می‌شود و تعیین می‌کند که متوفی در زمان فوت چه ورثه ای داشته است و سهم الارث هرکدام چقدر است.

این درخواست در شورای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گرفته و صادر می‌شود.

انحصار وراثت

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66435447-021

 

تقسیم ارث در انحصار وراثت:

  • تقسیم ارث میان بازماندگان متوفی باید بر اساس قواعدی که در قانون آمده انجام شود. اینطور نیست که همه بازماندگان از متوفی ارث ببرند. به همین دلیل فقط افرادی که نام آنها در گواهی انحصار ورثه، بر اساس طبقات و درجات ذکر شده در قانون، آمده و به میزان ذکر شده در آن ارث می‌برند.
  • توجه به این نکته ضروری است که اگر متوفی وصیتی کرده باشد، در ابتدا به وصیت عمل می‌شود و سپس انحصار وراثت انجام می‌شود.

البته متوفی تنها می‌تواند ثلث اموال خویش را به نفع دیگران وصیت کند و بقیه میراث طبق برگه انحصار ورثه تقسیم می‌شود. اگر در وصیتنامه بیشتر از یک سوم دارایی به نفع دیگران باشد، ورثه می‌توانند به آن عمل نکنند.

بنابراین گواهی حصر وراثت بسیار مهم اشت و بدون آن، معاملاتی که مرتبط با اموال متوفی هستند قابل انجام نیست و برای انجام هرگونه تغییر در اموال متوفی، گواهی انحصار ورثه به عنوان مدرک اصلی مورد نیاز است. در صورت بروز هرگونه مشکل در این مورد بهترین اقدام تماس و مشاوره با وکیل متخصص انحصار وراثت می‌باشد.

چنانچه مشکلی در مورد انحصار وراثت دارید حتما با گروه وکلای ناب تماس بگیرید.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639
 
چه افرادی می‌توانند تقاضای صدور انحصار وراثت داشته باشند

ورثه متوفی یا افراد ذی‌نفع می توانند تقاضای صدور گواهی انحصار ورثه را داشته باشند. البته چنانچه تعداد ورثه و افراد ذی‌نفع زیاد باشد، تقاضای یک نفر از آنها کفایت می‌کند.

مراحل صدور گواهی انحصار وراثت

  • دادگاه در محلی که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران بوده رسیدگی به پرونده‌های انحصار وراثه می‌کند.
  • شورای حل اختلاف بعد از بررسی اسناد و مدارک، درخواست گواهی انحصار ورثه را در یک نوبت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار یا روزنامه محلی آگهی می‌کند. هزینه آگهی بر عهده متقاضی می‌باشد.
  • اگر کسی بعد از یک ماه از تاریخ انتشار آگهی به مقاد درخواست گواهی انحصار وراثه اعتراض داشته باشد، درخواست خود را تقدیم دادگاه می‌کند. پس از آن شورای حل اختلاف جلسه‌ای تعیین کرده و به متقاضی و معترض اعلام می‌نماید.
  • بعد از بررسی و رسیدگی دادگاه صدور گواهی انحصار وراثه را صادر می‌کند. البته این حکم قابل تجدید نظر است.
انحصار وراثت

برای دریافت مشاوره با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید. 66435446-021 و 66431347-021

 

وکیل انحصار وراثت به عنوان یک وکیل تخصصی در این زمینه، دانش و تجربه‌ای دارد که او را قادر به مشاوره و نیز نمایندگی در موارد مرتبط با انحصار وراثه می‌کند. این وکلای تخصصی با جزئیات قوانین مرتبط با انحصار ورثه آشنا بوده و به ارائه خدمات حرفه‌ای در این زمینه می‌پردازند.

مدارک لازم برای گواهی انحصار وراثت:

  • مهمترین مدرک شناسنامه متوفی به عنوان مدرک اصلی است. زیرا جهت تأیید هویت او و صدور برگه انحصار وراثه استفاده می‌شود. کارت ملی وتوفی هم برای تأیید هویت او نیاز است.
  • گواهی فوت متوفی که تأیید می‌کند که فرد درگذشته است و تاریخ و محل فوت او را نشان می‌دهد و برای گواهی لازم است.

        خوشبختانه برای دریافت گواهی فوت نیازی به مراجعه حضوری به نهادهای مربوطه مثل ثبت احوال نیست و می‌توان با مراجعه به سایت sabteahval.ir گواهی فوت را دریافت نمود.

  • استشهادیه محضری که مدرکی برای تشخیص محل فوت متوفی است برای انحصار وراثت مورد نیاز است.
  • کپی برابر اصل شده شناسنامه وراث جهت تأیید هویت آنها و ذکر نامشان در گواهی انحصار ورثه
  • رسید گواهی مالیات بر ارث که ممکن است برای تأیید وضعیت اموال متوفی نیاز باشد. 
 
با تماس با گروه وکلای ناب می‌توانید از مشاوره و حضور یک وکیل متخصص انحصار وراثت، به عنوان نماینده خود در این امور بهره بگیرید.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639

 

چند نکته مهم در مورد انحصار وراثت:

  • چنانچه فردی غایب و یا مفقود الاثر باشد، تقسیم اموال او امکان‌پذیر نیس و فقط پس از اثبات فوت فرد صدور گواهی انحصار وراثت ممکن می‌شود.
  • وارث تنها در صورتی می‌تواند از اموال متوفی استفاده کند که تمامی حقوق و دیون ترکه از جمله دین‌های مالی متوفی و مسائلی مانند قیمت کفن و … به انجام شده باشند. اگر تمامی دیون متوفی پرداخت نشود، ورثه نمی‌توانند معامله‌ای با اموال متوفی انجام دهندو در واقع انحصار وراثت صورت نمی‌گیرد.
  • اگر تاریخ فوت افرادی که از یکدیگر ارث می‌برند نامشخص باشد، ارث‌بری در موارد خاص امکان‌پذیر نیست.
  • در صورتیکه که افرادی که توارث بین آنها وجود دارد بمیرند و تاریخ فوت یکی مشخص و دیگری نامعلوم باشد، تنها آن شخصی که تاریخ فوت مجهول دارد از دیگری ارث می‌برد.

از آنجا که بعد از فوت یک فرد، تقسیم میراث ممکن است با تنش‌ها و اختلافات همراه شود، یک وکیل متخصص انحصار وراثت می‌تواند به عنوان واسطه‌ای بین ارث‌بران درگیر کمک کند و تنش‌ها را کاهش دهد. او می‌تواند به صورت حرفه‌ای مسائل را حل کرده و درخواست‌های مختلف طرفین را در نظر بگیرد.

با بهره‌گیری از تجربیات وکیلان زبده در گروه وکلای ناب مسائل مربوط به انحصار وراثت را در کمترین زمان حل نمایید.
 021-66435446 و 66431347-021 و 09120717639